REX

Rex er født på øen Mors, han blev født den 30 november 2007, Far var en lokal ejet Rottweiler og Mor er en Rottweiler fra Tyskland ejet af samme familie, begge hunde af gammel type.
Han har siden hvalp været utrolig glad for børn, selv om han blev opdraget som vagt hund, da jeg havde et job hos et vagtfirma et par år.
Han er en fantastisk kærlig hund over for alle, men når jeg tog uniform på, så var han pludselig en vagt hunden der skulle passe på mig og det har han gjort utrolig godt, han har været på vagt over for personer der var hvor de ikke skulle være, og alligevel en venlig hund der kun gør det der bliver beordret, det eneste der ikke holde ham på sporet var børn.

Når jeg har gået med ham i gågaden og der kom en mor med sit barn (børn) ved hånden eller i klapvogn var han hurtig og stak hovedet op til dem eller ned i klapvognen og gav barnet et slik på kinden, det kunne gøre mange forældre panikslagen, men også til meget morskab bagefter, når de opdagede hvor kærlig han er.

Trods hans alder kan børn og små hunde stadig stadig få ham til at logre så meget med halen at han vælter, da hans diabetes har skadet nogle nerver i bagtøjet, så han af og til mister balancen, han er dog hurtig på benene igen, og der er ingen tegn på det gør ondt på ham.

Han er fodret med Hvalpefoder fra Eukanuba Puppy Large, i dag vil jeg nok skifte denne hvalpefoder ud med HIKE ORIGINAL PUPPY 28/18, da Hike er det reneste foder du kan få. Som voksen foder har han fået HIKE ORIGINAL ACTIVE 30/24, det er med ekstra fedt fordi han altid har været meget aktiv, “alt gang er altid foregået i løb”

PS. Jeg får ikke noget for at anbefale Hike hundefoder, men min erfaring siger mig, det er det bedste på markedet. Jeg anbefaler gerne foder der gør at dyrene har det godt, han var aldrig blevet så gammel hvis han ikke har været fodret med sund og nærende foder. Desværre har han fået diabetes, det har han haft i 3 år.

Jeg kender ingen andre hunde der har levet så længe med diabetes, han er trods alt snart 13 år. tilmed har overlevet en betændelse i bugspytkirtlen, det havde nær taget ham, men en dygtig dyrlæge, Ester Marie Kjærgaard reddede ham, men havde han ikke været i så god og robust form, havde han ikke overlevet, det vil jeg tillægge foderet årsagen til.

Da Hike ikke har en Diabetes foder, bliver han fodret med Royal Canin Diabetic hundefoder, og han får insulin 2 x daglig. Der er ikke så mange der laver Diabetes Foder så jeg køber Royal Canin Diabetic hundefoder, som er anbefalet af min Dyrlæge. Jeg har købt det gennem Brekz.dk som ligger i Holland, de har gode priser, 20 – 40% billigere end her i Danmark.

Den 28. dec. 2020 var sorgens dag, jeg måtte tage den tunge beslutning at køre ham til dyrlægen, de sidste 2 dage måtte jeg næsten bære ham, han kunne ikke selv rejse sig. Mie (Dyrlæge Ester Marie Kjærgaard) mente også at tiden var inde til at tage afsked med ham. Han led af nervebetændelse, som en følgesygdom af hans Diabetes, det var årsagen til han ikke kunne rejse sig til sidst. Nu skulle jeg så som ansvarlig hundeejer, tage den beslutning der gjorde en ende på hans lidelser, selv om vi ikke ved om han havde smerter, men når benene ikke længere virker, er det ikke en værdig tilværelse for hunden. Det er noget af det værste man kan blive udsat for, jeg har haft ham i 13 år, han har altid været hos min side uanset hvad jeg har lavet, var han der bare. Han lå i mit skød 5 min. efter tog han sidste åndedrag, han lå og logrede med halen lige til bedøvelsen slog ham ud. Han døde trods alt glad. Det er jeg nødt til at tro.

Rottweileren


Denne gamle race findes der ikke længere ret mange af, racen er blevet avlet til en mindre, bredere og mere muskuløs udgave, jeg synes det er synd, men det har man jo ingen indflydelse på.
Den gamle model har en slankere krop næsten som en Dobermann, bare lidt mere muskuløs, men hovedet er den traditionelle Rottweiler. Begge hunde er jo gamle tyske racer, Dobermann fra ca.1860 i Thüringen og Rottweiler fra slutningen af 1800 tallet i Rottweil i Wärttemberg.

Rottweileren var af romerne brugt som kvæghund, og i 1900 tallet opdagede man, at Rottweileren var særdeles dygtig i politiets tjeneste. Den første Rottweiler i Danmark blev indkøbt af Københavns Politi i 1911 og fungerede som tjenestehund.
Fordelen med Rottweileren er at den ikke skal trænes så meget og hyppigt som den nuværende tyske Schæfer og Malinois, de skal trænes daglig for at være i topform, og så vejer Schæferen ikke så meget, og er lettere at bære eller løfte, hvis den skal over glasskår eller sendes ind af et vindue.

Scroll til toppen